Поддръжка на басейни

   ПОДДРЪЖКА НА БАСЕЙНИ

   За да се ползвате безгрижно своя басейн в градината, трябва да бъдете сигурни в неговата чистота и безопасност. За целта се доверете на дискретния ни и компактен екип от специалисти, които ще поддържат водното съоръжение в постоянна изправност. Пускането на басейна напролет и зазимяването му в късната есен, почистването на дъно, промиването на филтри и предфилтри, както и почистването на водната линия са нашите услуги, които ще осигурят комфорта ви в басейна и дългата му и безпроблемна експлоатация.

 

   ПУСКАНЕ НА БАСЕЙНА

   Всяка пролет басейнът трябва да бъде щателно прегледан, преди да се напълни и пусне в експлоатация. Филтрационната помпа, ел. таблото, подводното осветление трябва да са в пълна изправност. При пълнене на басейна става ясно дали има замърсяване на водата с метали или други частици и се взимат мерки за отстраняването на източника.

   Следим внимателно pH-то на водата, алкалността и калциевата ѝ твърдост. Когато всички тези показатели са нормализирани, идва ред на дезинфекцията с твърди или течни химикали.

   Във водата е добре да се сложи стабилизатор на хлора, който му пречи да се разгражда под въздействието на слънчевите лъчи.

Previous slide
Next slide
   ПОДДРЪЖКА НА БАСЕЙНИ

   Експлоатацията на басейна е свързана със замърсяване и това е неизбежно. Дъждовната вода, насекомите, а и отделяните от човешката кожа частици стават храна на бактерии и водорасли и влошават качеството и вида на водата. Услугите по поддържането на басейна трябва да се извършват ежеседмично. Държим чистотата на водата да бъде на най-високо ниво. Постигаме това с процедури по отстраняване и на най-фините замърсители.

   Почистване на дъно

   Става чрез механично отстраняване на налепите и отлаганията, които не само са предпоставка за развитие на бактерии, но и правят басейна хлъзгав и опасен.

   Промиване на филтри

   Те са особено важни за улавяне на твърдите частици в басейна. Почистват се механично, за да функционират изрядно и да плувате винаги в чиста вода.

   Почистване на водна линия

   Това е мястото, където се наслояват калциеви натрупвания, мирисови и маслени отпечатъци. Почиства се с препарати, които връщат искрящия блясък на стените!

   Почистване на предфилтри

   Предфилтърът на помпата предотвратява попадането на механични частици в нея, които биха повредили механизма ѝ. Важно е да бъде винаги в изправност, за да работи добре и помпата.

   ЗАЗИМЯВАНЕ НА БАСЕЙНА

   За да оставите спокойно басейна си да зимува, основното правило е да не източвате водата му напълно. Към тази процедура се пристъпва, когато температурата падне под 15 градуса Целзий. Филтрите старателно се източват, а помпите се демонтират, за да презимуват на сухо място.

   Препоръчително е басейнът да се покрие със зимно покривало, за да се предпази от механични отпадъци и пълнене с дъждовна вода и сняг. Във водата се поставя специален препарат за зимни условия, който да попречи на водораслите да се размножават прекомерно.

   Важно е зазимяването да се извърши от специализиран екип, за да може да се предотврати амортизацията на басейна и да се осигури лесното му пускане в експлоатация напролет.