Градинарски услуги

Затревяване на двор с тревен чим или райграс

   Ние предлагаме на своите клиенти професионални градинарски услугизатревяване на частни дворове, ресторанти, кафета и детски площадки, къщи, вили, хотели, обществени паркове и заведения, бензиностанции, жилищни комплекси от затворен тип, затревяване на резиденции и др. Като ние започваме от финото подравняване на почвата, до сеенето на семената или полагане на тревния чим, така важното е първо поливане, обаче при полагането на тревен чим се постига най-бърз декоративен ефект Последната стъпка при тази манипулация е заравняването на чимът, за да може да полегне на добре оформената равнина.

Косене на тревни площи

   Интензивно поддържаните тревостои не бива да се оставят по – високи от 5 – 8 см. При по – голяма височина растенията етиолират, стъблата са с по – слабо развита механична тъкан. 

  През април – май, когато има усилен растеж е необходимо да се коси и до два пъти седмично. С честата коситба освен, че се намалява засенчването се подобрява и аерацията за по – ниските треви, а се задържа братенето и растежа на по – високите. Ниското косене при засенчени и засушени площи изтощава последните.

   Ние разполагаме с професионална градинска техника и инструменти за бързо и качествено косене на тревни площи. Косенето на райграс е едно от най-важните дейности при абонаментна поддръжка на градини и дворове, препоръчително е да се извършва редовно, за да може вашия тревен килим да бъде в перфектно състояние.

Градинарски услуги София
20200716_135325

Подрязване на жив плет, храсти и дървета

   След засаждане на храсти или жив плет е важно младите растения да се подрязват в желаната форма. При това главното стъбло не бива да се засяга, докато не се достигне желаната височина. Всички останали клонки се отрязват на половина. За да се предотврати оголване на долните клони, трябва да оформяте храстите и живите плетове като трапец. В противен случай до долните клони няма да достига достатъчно светлина.

   Работи се с професионална и специализирана техника. Нашите обучени специалисти подрязват: вечнозелени и листопадни храсти, увивини и стелище се цветя, рози. Предлагаме подрязване на жив плет и живи стени.

Аериране и валиране на тревни площи

   Аерирането е – махане със специална техника на изсъхнала трева по тревния чим която се образувала, и при нужда подсяване или попълване със тревен чим или семена.

   Преминете през цялата градина, като регулирате пластините така, че да проникват в почвата на дълбочина от 0,3 до 1,3 см. След това почистете с гребло. Друг метод за подготовка на почвата е обширното аериране. Този начин предполага да обходите цялата морава 3 до 5 пъти, за да я аерирате напълно. 

   Аерирането на тревни площи също разгражда уплътнената почва, позволявайки на водата и тора да проникнат в кореновата зона. Тревните площи, които се подлагат на постоянно движение на стъпалата (или, по-лошо, на автомобилния трафик) изискват аериране на тревата по-често, отколкото в районите извън пътя.

   Аерация на тревни площи може да се предприеме през пролетта, веднага след като почвата е размразена.

20200313_111459
Градинарски услуги София

Торене на зелени площи и декоративни растения

   Тази процедура също е много важна. Торенето според нуждата на всеки вид растение. Торене на вашата градина е от изключително значение за нормалното развитие на декоративните растения.

   Азота е най-необходим за растежа, калият е необходим за цъфтежа, фосфора повишава студоустойчивостта, а за доброто цялостно състояние на растенията и нормално протичане на процесите в тях трябва да присъства целия списък от елементи. Излишъкът или недостигът на някой елемент води до негативни последствия.

   Торенето трябва да започне още в началото на процеса по озеленяване на двора. На зелените площи е необходимо да имат добър старт, затова при засаждане на растителността положете под корените смес от почва, пясък, торф и оборски тор, можете да добавите и изкуствен комбиниран тор (NPK), може разбира се да използвате само част от съставките. Важно е сместа да е добре разбъркана, за да не се допускат големи концентрации на тор.

Засаждане на храсти, дървета и цветя

   Доверете се на нашия професионален избор на подходяща почва, органични и минерални торове, необходими за правилното засаждане и отглеждане на дърветата и храстите в градината. Това е важен момент, особено при условия на бедни и проблемни почви.

   Нашата фирма предлага професионални градинарски услуги – засаждане на цветя, дървета и храсти в различни видове и количество. Засаждането може да бъде като в скаксия така и в земята. Преглагаме играждане не цветни фигури и композии. При засаждането на цветята могат да бъдат сезнонни, многогодишни или смесени.

Градинарски услуги София
0
години опит
0
опитни градинари
0
доволни клиенти
0
професионални награди