Поддръжка на зелени площи

поддръжка на зелени площи

Абонаментна и единична поддръжка на зелени площи

   Нашите дейности, които посрещат нуждите и се грижат за добрия вид на вашата градина през целия и живот. Всяко растение има различни изисквания и нужди през различните етапи от развитието си, и през различните периоди на годината. Това изисква навременни действия и манипулации, които ще гарантират доброто състояние на вашата градина. Ние предлагаме всички видове услуги свързани с изграждане на зелени площи, изготвяне на проекти и градинарските услуги, свързани с абонаментното поддържане на градини.

Косене на тревни площи

   При косенето се регулира височината на тревостоя. По този начин се осигурява по – голям достъп на светлина и въздух до възела на братене и до приземните части на тревите, при което се стимулира издънкообразуването и се увеличава количеството на листната маса.

   Интензивно поддържаните тревостои не бива да се оставят по – високи от 5 – 8 см. При по – голяма височина растенията етиолират, стъблата са с по – слабо развита механична тъкан. Това води до понижаване устойчивостта към абиотичен и биотичен стрес.

   През април – май, когато има усилен растеж е необходимо да се коси и до два пъти седмично. С честата коситба освен, че се намалява засенчването се подобрява и аерацията за по – ниските треви, а се задържа братенето и растежа на по – високите. Ниското косене при засенчени и засушени площи изтощава последните.

Изграждане и поддържане на зелени площи
20200312_111742

Аериране и валиране на тревни площи

   Аерирането е – махане със специална техника на изсъхнала трева по тревния чим която се образувала, и при нужда подсяване или попълване със тревен чим или семена.

Преминете през цялата градина, като регулирате пластините така, че да проникват в почвата на дълбочина от 0,3 до 1,3 см. След това почистете с гребло. Друг метод за подготовка на почвата е обширното аериране. Този начин предполага да обходите цялата морава 3 до 5 пъти, за да я аерирате напълно. 

   Аерация на тревни площи може да се предприеме през пролетта, веднага след като почвата е размразена.

Подрязване на храсти

   След засаждане на храсти или жив плет е важно младите растения да се подрязват в желаната форма. При това главното стъбло не бива да се засяга, докато не се достигне желаната височина. Всички останали клонки се отрязват на половина. За да се предотврати оголване на долните клони, трябва да оформяте храстите и живите плетове като трапец. В противен случай до долните клони няма да достига достатъчно светлина.

   Работи се с професионална и специализирана техника. Нашите обучени специалисти подрязват: вечнозелени и листопадни храсти, увивини и стелище се цветя, рози. Предлагаме подрязване на жив плет и живи стени.

Озеленяване София  Green World

Пролетно почистване на градини

   Идеалният сезон за почистване на градината е пролетта. Тогава работата е и най-много, защото трябва да премахнете следите на зимата. Всичко натрупано през студените месеци е ненужно, а за новия живот да разцъфти му трябва свобода и въздух. Затова пролетното почистване не трябва да е само вкъщи. Прехвърлете ентусиазма си и в двора, за да се радвате цяло лято на приятните моменти в него.

   Това естествено не изключва почистването и в останалите сезони. Падащите листа през есента трябва да бъдат премахвани преди идването на снега и студа. Растенията в двора също имат нужда от грижа преди зимата, като част от организацията в това пространство.

Озеленяване София
koga-i-kak-da-torim-rasteniyata-prez-esenta-1538553268

Торене с минирална и оборска тор

   Правилното торене е важен фактор за развитието на стайните и градински растения, за техните декоративни качества и обилен цъфтеж. Голяма част от проблемите с растенията ни идват от липсата на торене – дори болестите и вредителите, тъй като слабото растение е по-податливо и по-лесно се разболява. От друга страна, когато говорим за торене, максимата „колкото повече, толкова повече“ не важи. Тя даже е вредна, защото предозирането с торове може да убие растението. Често любителите градинари се питат с каква тор и кога да наторят растенията си, как да разберат дали е достатъчно.

Засаждане на цветя

   Изграждане на цветна композиция с геометрична форма, при зацветяването се подбират най-подходящи видове по констраст които да се вписват на зелената площ и да радват окото. Плевене – ръчно плевене на зелени площи и различни храстови групи в вашета градина Подмяна на заболели или изсъхнали  растени – това се извършва при невъзможно излекуване със средства на растителната защита. Зазимяване и отзимяване на градини и дворове – завръзване, овиване на топлолюбиви зелени храстови групи, подрязване при нужда -през зимата и на пролет.

поддръжка на зелени площи