Градински услуги София

Най-добрите растения за градината у дома

   Кое прави дома примамливо място за почивка и свободно време? Усещането, че си на най-приятното и защитено място в света. Чувството, че именно това е твоето място, където всичко е абсолютно приятно.  Един дом е приятен и свеж, когато наоколо има цветя и всякакъв друг вид растения. Именно те правят това място дружелюбно и неповторимо.

   Ако сте от онези късметлии, които имат възможността да разполагат и с външен двор, то тогава възможностите за залесяване и озеленяване са на практика ограничени единствено от вашите желания и възможности. Тук ще представим едни от най-приятните и лесни за отглеждане растителни видове, които са подходящи за отглеждане в двора у дома.

Лавандула

   Експертите по озеленяване са категорични – Лавандулата е почти „неразрушимо“ растение. Този вид, представител на флората е едно от най-приятните на вид, както и на миризма. Образува малки, наподобяващи храсти форми, които могат да красят двора у дома и да контрастират приятно край плочника, край бетонираните или озеленени площи.

Кученце

   Познато е на много от нас от детството. Често използвано от малчуганите за игра и имитации, напомнящи глава на куче, този вид е доста разпространен из дворовете на много къщи. Отглежда се достатъчно лесно, за да се решите да го засадите и в двора у дома. Предлага ярко оцветени цветове, които най-често се срещат в жълто и лилаво. Най-доброто за него е, че умее да вирее на топъл и студен климат.

Каладиум/Мента

   Това е вид мента, която е доста подходяща за двора или градината край дома ви. Интересно украсените листа внасят живот във всяка озеленена площ на сянка или на слънце. Това е едно чудесно предложение а вашия двор.

Различни видове храсти

   Едва ли могат да бъдат изброени като цяло всички видове храсти, които можете да засеете в двора си, но всъщност много от тях са подходящи. Добър пример е чемширът. Той е уникално попадение за украса на двора ви, тъй като внася плътност на цялата картина със своите зелени и гъсти малки листа. Чемширът е подходящ и за ограждане на части от градината от други. Например – отделяне на бетонните или облицовани в плочки пътеки от озеленената част.

Туя

   Това е едно от най-приятните на вид и допир дървета, подходящи по уникален начин за двора на дома ви. Всяка градина може да се възползва за изящния вид на това растение, което след години ще се извисява високо над останалите и ще движи клоните си плавно, спрямо посоката на вятъра. Туята е наистина добро предложение, когато имате желание да попълните флората в двора си с дръвче.

Ябълка

   От твърде много мислене как да залесим двора си, често забравяме, че можем да включим в списъка и такива дръвчета, които да дават реално плодове. Добър пример за това е ябълката. У нас тя се намира в различни сортове. Най-подходящите за двора край къщата са тези с по-ниска височина, които в края на лятото и есента се отрупват с плодове. Така имате едновременно приятна сянка за следобедната почивка в градината, както и вкусни плодове.

При проблеми и нужда изберете фирма за озеленяване «Green World». Озеленяване. Градинари София. Градинарски услуги. Градинарски услуги София. Озеленяване цени. Фирма за озеленяване.

Сподели

Facebook