Озеленяване София

Няколко съвета за зимната градина

   Отново годината навлезе в студения сезон и искаме да направим малък анонс на съветите,
които ви дадохме през миналата година за здравето на вашата зимна градина, преди да продължим с новите ни сезонни теми.

За луковични и грудкови растения във вашата зимна градина ви посъветвахме:

Ноември е месеца през който трябва да се погрижим за защитното покритие  на всички луковични и грудкови растения, които презимуват в земята. Това може да бъде прегорял оборски тор или торф, стига да си го набавите. Временно може да използвате и падналата есенна шума, но имайте предвид, че тя лесно гние и се разпилява от ветровете. Покритието може да направите и от пресен оборски тор, който на пролет може да бъде отстранен и използван за други цели.

За поникналата трева през студения сезон ви посъветвахме:

Ако тревата е поникнала е задължително да я окосим. Колкото е по-къса тревата през зимния сезон толкова по-малки ще бъдат вредите от измръзване. Освен това по-лесно се обработва. Сега е идеалният момент за подготовка на нови тревни площи. Да ги обработим с по-голяма дълбочина и да ги оставим на буци. До пролетта почвата ще слегне, което я прави благоприятна за засяване с тревни семена.

За резитбата на декоративните храсти:

Идеалния момент за подмяна на храстовидната растителност е сега, защото почвата все още не е замръзнала.
Израсналите прекалено много декоративни храсти, трябва да се подменят периодично, защото стават неугледни и развалят общата хармония в градината. В такъв случай не бива да се използват храсти от същия вид, защото почвата се изтощава а и обикновено вредителите се запазват. След като листата опадат е добре да се окопае около храста, който няма да се подменя. За да предпазим корените е добре да използваме култиватор а не права лопата. Хубаво е опадалите листа да се съберат и изгорят или ако нямате такава възможност да се закопаят на дълбоко в почвата.

   За розите преди силните снеговалежи:

Хубаво е да се погрижим до средата на следващия месец защото по този начин ще предпазим растенията от вредата на снега. Снега може да ги смачка, деформира и повреди. Розите са един от най-красивите, но и най-неустойчиви за зимния период. Сега е момента да се заринат или да се увият в амбалажна хартия или слама.

При проблеми и нужда изберете фирма за озеленяване «Green World». Озеленяване София. Озеленяване на градини. Поддръжка на градини цени.

Сподели

Facebook