Озеленяване София

Каква грижа изискват цветята у дома през зимата?

   Студените месеци наближават и е време да помислим за прибирането на многогодишните цветя в къщата или апартамента. Студените сутрини и вечери могат да повлияят не по най-добрия начин на Вашата цветна леха, за това е хубаво да приберем саксиите у дома.

Позициониране на саксиите

Едно от най-важните неща, които трябва да имаме предвид за зимните месеци, е позиционирането. Различните цветя обичат различни видове светлина и слънчеви лъчи, за това е хубаво в началото да си създадем план, който да ускори работата ни.

Трябва да вземем под внимание и това кои цветя обичат повече светлина и да ги поставим до прозореца. Внимавайте: обикновено до прозорците е най-студено заради течението, което може да доведе до измръзване на цветето. Все пак саксиите, които поставите на перваза, е хубаво да бъдат завъртани от време на време, за да получават еднакво количество светлина от всички страни.

Поливане

Поливането е много важно през зимата. Тогава количеството вода, които даваме на нашите красавици, намалява драстично. През лятото високите температури много по-бързо „изцеждат” водата от растенията, докато през зимата това се случва много по-бавно. Няма строго определен календар, в който дадено цвете се полива. Това се прави, когато почвата изсъхне. Имайте в предвид, че много по-лесно едно цвете в саксия или сандъче умира много по-лесно от прекомерно количество вода, от колкото от нейната липса.

Сухият въздух разваля визията на цветето

Когато внесем растенията си у дома и пуснем даден вид отоплително тяло, това отнема голяма част от влажността на въздуха в помещението. Да, важно е красавиците да са на топло място, но то не трябва да бъде сухо. Препоръчително тук е да посавите овлажнител за въздух. Ако не разполагате с такъв, може да се доверите на купичките с вода. Веднъж на два-три дни поставяйте такава до цветето, като това ще бъде напълно достатъчно.

В заключение можем да кажем, че през зимата не трябва да очаквате особено развитие на вашите цветя. Това е периодът от годината, в който цветята не растат особено, за това и не е нужно да бъдат наторявани. Единственото, което се изисква, е да е спазват горните точки и да ги дарявате с любовта си, за да може напролет да ви подготвят много цветни изненади!

При проблеми и нужда изберете фирма за озеленяване «Green World». Озеленяване на двор. Озеленителни фирми. Фирми за озеленяване.

Сподели

Facebook