Озеленяване и поддръжка на градини София Green World

Идеи за озеленяване на двор с есенни цветя

     Много хора погрешно смятат, че с настъпването на есента градината трябва да премине във фаза „сън“. Истината е, че есенните цветя могат да внесат невероятен колорит в градината на фона на характерните за този сезон топли нюанси на жълто и оранжево. Тъй като в България първите снегове падат през втората половина на ноември, имате достатъчно време да почерпите вдъхновение от нашите идеи за озеленяване на двор през този сезон. При проблеми и нужда изберете фирма за озеленяване «Green World». Озеленяване София. Озеленяване на градини. Поддръжка на градини цени.

Кичести хризантеми за характерна есенна визия

     Хризантемите са едни от най-предпочитаните, що се отнася до идеи за озеленяване  през септември и октомври. Кошничките с цветовете са прости или кичести, а диаметърът им може да бъде малък като на лайката или едър като цветовете на маргаритата. По-устойчивата разновидност „Поезия“, която има бели цветове, е най-подходяща за използване в цветни лехи. Почвата трябва да е рохка и богата на хранителни вещества, тъй като хризантемите не обичат застояла влага. Друга изключително красива идея за озеленяване на двор е да поставите няколко големи саксии с хризантеми на верандата или пред входната врата.

Цветово разнообразие с приказната астра

     Когато в градината почти не останат цъфтящи видове, едно тревисто растение продължава да радва с красивите си цветове. Непретенциозната есенна красавица, известна като астра или богородичка, изпраща последните топли дни. Можете да избирате между най-различни видове – ниски, високи, обикновени или кичести, а цветовото разнообразие наистина може да ви обърка. Най-хубавото на астрата е, че се отглежда изключително лесно – след като посадите семената, има нужда само от няколко дни с температура около 20 градуса, за да прокара.

Внесете свежо настроение с кореопсис

     Кореопсисът е сред предпочитаните градински многогодишни растения, които могат да се отглежда и в саксия. Не е претенциозен, става кичест и ефектен. Периодите на цъфтеж са различни за отделните видове кореопсис, но основните сортове, които са обагрени в жълто и оранжево, внасят свежест до късна есен, това го прави един добър избор за озеленяване на двор през този сезон.

Розова нежност с ерика

     Размножаването на ериката става чрез семена, резници, отводи и чрез разделяне на храстчето. Семената са дребни и това налага да се засяват, без да се покриват с почва. Поникват обикновено след месец, но чакането определено си заслужава. Европейските видове са зимоустойчиви, не се нападат от болести и вредители и са чудесна идея за озеленяване на двора през есента.

Не подценявайте силата на дръвчетата!

     Да, цветните лехи освен изключително красиви, са и лесни за поддръжка. Това обаче не означава, че трябва да се откажете от кичестите дървесни видове, защото те също имат какво да ви предложат за есенното озеленяване на двора. Витексът е дръвче, което цъфти най-обилно между август и октомври. Достига височина от около три метра, а цветовете му са бледопурпурни, сини, розови или бели.

     Не пропускайте да се възползвате от някоя от нашите идеи за озеленяване на двор с есенни цветя.  Направете безплатна заявка, разгледайте всички изпратени ви оферти и прочетете мненията на предишни клиенти, за да изберете най-подходящия професионалист за вашия проект.

Градинари София.

Сподели

Facebook