Градинарски услуги Green World

8 невероятни трика ще запазят цветята у дома свежи за по-дълго време

    Освен че подслажда сутрешното кафе, захарта е и изпитан помощник в поддържането на букетите свежи и красиви. За тази цел добавете във вазата с цветя 3 с.л. захар и 1-2 с.л. оцет (за 1 л. вода). Друг вариант е да разтворите във водата аспирин, като тук препоръчителната употреба е 1 таблетка за 10 литра вода. На пазара ще откриете и ефикасни препарати за борба с бактериите по откъснатите цветя, които ще запазят добрия им външен вид за по-дълго време!

   При проблеми и нужда изберете фирма за озеленяване «Green World». Озеленяване. Градинари София. Градинарски услуги. Градинарски услуги София. Озеленяване цени. Фирма за озеленяване.

Кой е правилният начин за отрязване на стъблото?

    Преди да поставите красивия букет с цветя в дневната или трапезарията, подрежете краищата му под ъгъл около 45 градуса, като отстраните поне 2 сантиметра от стъблото. По този начин растението ще бъде по-добре хидратирано, а това е предпоставка то да остане свежо и да украсява дома ви за по-дълго. Опитните цветари препоръчват да извършвате тази процедура под вода, както и да я повтаряте поне през 2-3 дни.

Тези невероятни трикове ще запазят цветята у дома свежи за по-дълго

   Букетите с цветя са важна част от декорацията на съвременния дом, независимот от сезона и времето навън. И тъй като знаем колко е неприятно изхвърлянето на любимите рози или орхидеи, предлагаме ви няколко изпитани трика, с които значително ще удължите живота им! След като се погрижите за красивия облик на интериора, обърнете внимание и на градината, като поверите поддръжката й в ръцете на квалифицирани професионалисти!

Редовно почиствайте излишните клонки и листа

   За да съхраните свежия вид на букета с цветя запо-дълго, преди да го поставите във ваза, премахнете всички листа и бодли, които имат досег с водата. По този начин значително ще забавите развитието на вредните бактерии, а това от своя страна гарантира по-дългия живот на вашия букет. Редовната поддръжка на растенията също не е за подценяване – освен честа подмяна на водата, те изискват и незабавно отстраняване на всички увехнали клонки и листа.

Редовно подменяйте водата във вазата

   Ключов фактор за издръжливостта на букетите у дома е ежедневната смяна на водата във вазата. Опитните цветари напомнят, че твърде топлата или студена вода може да доведе до преждевременното увяхване на цветята, затова те най-често използват преварена или престояла вода със стайна температура. За гарантирано успешен резултат преди да предприемете какъвто и да е вид освежаване на растението, потърсете квалифициран съвет за правилния тип поддръжка спрямо неговия сорт и произход.

Освежете вида на орхидеята с кубче лед

   Орхидеите са изключително красиви, нои доста капризни растения, поради което домакинствата често срещат трудности в отглеждането им. Някои сортове изискват повече вода, други по-малко, но изпитано успешна хрумка е „напояването“ им чрез поставяне на едно или повече кубчета лед в саксията. По този начин растението поема вода постепенно, а ако искате леко да освежите вида му между отделните напоявания, използвайте престояла вода в бутилка с пулверизатор.

Как да накараме цветята да се разлистят по-бързо?

   Този трик няма да задържи цветята свежи за по-дълго, но пък ще спомогне за по-бързото им разлистване. За целта преди да ги поставите на кухненската маса, потопете стъблата им във ваза с топла вода за 1-2 минути. След това преместете цветята в съд със студена вода, оставете за поне 15 минути и готово! Вече разполагате с прекрасно разлистен и свеж букет!

Пуснете медна монета във водата

    Пускането на медна монета във вазата с цветя едва ли ще ви сбъдне желание, но пък значително ще удължи живота на тези изящни растения. Освен че ще придаде интригуващо излъчване на скучната стъклена ваза, медната монета ще забави значително развитието на бактерии във водата. Ако често забравяте да освежите букетите у дома, този трик е точно за вас!

Дръжте откъснатите цветя далеч от прозореца

   Макар цветята да изглеждат великолепно, огрени от естествената слънчева светлина, тя няма да спомогне за запазването им свежи за по-дълго. Дори напротив, преките слънчеви лъчи и високите температури водят до бързото увяхване на откъснатите растения, поради което е добре да държите красивите букети далеч от прозореца и отоплителните тела у дома.

Сподели

Facebook