12772948t1he7f1

Форма и размер на растенията в градината

      Следващото нещо, което трбява да знаете, когато избирате растения е каква форма и размер искате. Формата е изключително важна, не само заради вашите предпочитания, но и заради спецификите на мястото, където ще отглеждате тези растения. Колоновидното дърво например е подходящо, когато мястото ви е ограничено или когато ви трябва единични растение за малка морава. От колоновидни дървета можете да направите и нещо като шпалир около пътека или стълби. Ако мястото позволява можете да разположите коносовидни, пирамидални или плачещи дървета. Ако искате да разнообразите „петно“ от градината си, на което не може да се издига високо растение, например под прозорец на приземен етаж, може да използвате растения със стелеща се форма.

   Размерът е следващото важно нещо, дори по-важно от формата. Една от най-големите грешки е да купите растение, което се развива бързо за мястото, с което разполагате. Растението, което ще закупите в градинския център ще се промени, когато го засадите в градината си. Така че винаги се интересувайте какъв е максималния размер, който достига конкретното растение и с какъв темп расте. Винаги имайте предвид, че растенията засадени в контейнери, се развиват по-бавно от тези, които са засадени в дълбока почва. Това е особено валидно за вечнозелените иглолистни растения. От друга страна, ако искате да направите жив плет от вечнозелени растения и разчитате на него да ви скрива от любопитни погледи, се спрете на по-високи растения, защото ако вземете 50 см. вечнозелени дръвчета, ще трябва да чакате минимум 3 или 4 години, за да стигнат до 1, 5 м. например.

При проблеми и нужда изберете фирма за озеленяване «Green World». Озеленяване. Градинари София. Градинарски услуги. Градинарски услуги София. Озеленяване цени. Фирма за озеленяване.

Сподели

Facebook