поддръжка на зелени площи

КАК ДА ПРЕДПАЗИМ РАСТЕНИЯТА В ДОМА

   В отглеждането на домашни растения има много неща, които са от огромно значение. Не е тайна, че много от тях, макар и наистина значими фактори, всъщност звучат наистина абсурдно.

   Но дори и когато няма никаква логика, всъщност в повечето случаи обяснението е съвсем просто. За да сте с една идея по-добре подготвени за справяне с предизвикателството, наречено качествено интериорно озеленяване, ние имаме няколко много практични съвета.

Спазвайки ги, вие ще си гарантирате, че вашите цветя у дома ще имат по-голям шанс да останат здрави и със сигурност ще бъдат подложени на много по-малък стрес, отколкото ако не се съобразявате с всичко това.

Проветряване на помещението

    Когато отглеждате растения у дома, съществува известен риск от образуване на мухъл или плесени по листата на растенията. Това става когато растението се полива редовно, но влагата се задържа по-листата.

За да не се случва това, вие бихте могли да се погрижите за осигуряването на поток от чист и свеж въздух, който да осигурява достатъчно възможност на листата да поддържат своята повърхност суха.

Тази елементарна процедура ще ви позволи да намалите почти до нула процента риска от поява на мухъл или плесен по листата на вашите растения. Да не забравяме и това, че у вас въздухът ще бъде много по-чист, свеж и приятен.

 Използвайте ръцете си

    Много важно в отглеждането и поддържането на растенията е да използвате ръцете си колкото се може повече. Така например, ако растението е нападнато от някакви насекоми или паразити, то механичното ръчно почистване играе неизменно голяма роля. То ще ви позволи бързо да намалите броя на паразитите, които са нападнали вашето растение.

Отново е добре да използвате ръцете си за да почиствате листата, които са започнали да загниват. Това може лесно да се предаде и на останалите растения и на съседните листа, така че загниващите листа и клонки трябва бързо и ефективно да се отстраняват.

Друг случай, в който е много добре да включите ръцете си в грижата за растението е когато искате да полеете с водя. Тогава можете да хванете малко пръст и с нея да се опитате да направите малко топче. Ако пръста е съвсем суха, значи трябва да полеете. Ако забележите, че се образува топче от пръста в ръката ви, то тогава  трябва да почака.

Листните торове

    Сред иновациите на пазара за торове през последните години особено се отличава търсенето и предлагането на специални листни торове. Те се характеризират с някои доста интересни особености. Така например, един от видовете, които си струва да обмислите е листният тор от морски минерали и водорасли, тъй като именно той е смятан за един от най-безопасните.

Морските листни торове зареждат растението с хранителни вещества, които то самото няма как да си набави в естествени условия. Също така, листните торове достигат директно до листата на растението, което иначе става бавно и трудно. Разбира се, за да може препаратът да се поеме от растението, той трябва да му се предостави в съответната форма, в която да може да се абсорбира. В течно състояние това може да стане най-добре и така растението ще получи директно до листата това, от което се нуждае.

Помислете много внимателно за мястото

     На първо място при поставянето на дадено растение у дома е от огромно значение да се помисли за локацията, на която растението да се постави. Запомнете, че с предимство не е това къде вие искате да го поставите, а е по-скоро от голямо значение мястото на което растението ще се чувства удобно и ще може да се развива съвсем нормално.

Подберете място, на което има достатъчно светлина. Имайте предвид, че дори и най-светлите жилища не получават толкова светлина, колкото може растението да получи ако е навън в естествената си среда. Ето защо винаги е добре да подбирате места около прозорци и балконски врати, а защо не и да оставите цветето на самата тераса.

Повечето хора имат навика да набутат растението в някой ъгъл, защото там има неизползвано пространство. При домашните растения обаче това е много вредно и неправилно. Винаги тяхното удобство трябва да бъде приоритетно. Не забравяйте, че растенията са живи същества, които обаче за разлика от нас не могат да станат и да си отидат на по-удобно място.

Ако все пак толкова много искате да поставите у дома си някое сенколюбиво растение, тогава имайте предвид, че много от тропическите видове са устроени да виреят под плътна сянка и гъсти дървесни корони, което автоматично ще ги направи и малко по-лесни за оцеляване в домашна среда.

При проблеми и нужда изберете фирма за озеленяване «Green World». Озеленяване София. Озеленяване на градини. Поддръжка на градини цени.

 

 

Сподели

Facebook