variaty of cooking herbs in pots

Как да отгледаме подправки в саксия

   Това съвсем не е толкова трудно и би могло да внесе красота и допълнителен аромат в кухнята ви, така че не се колебайте и го направете. Не е нужно да започвате от семена, голяма част от вече изброените подправки можете да намерите вразсадник или градински центрове. Можете да ги отглеждате в отделни саксии или да направите нещо като кът за подправки, като ги съчетаете в голяма кашпа. Повечето подправки обичат топлия и слънчев климат, така че ако ги отглеждате в къщи няма да имате притеснения дали ще оживеят през зимата.

Ето няколко съвета при отглеждането на подправки в къщи:

   Осигурете достатъчно място на подправките, за да растат. Ако ги купите в малки контейнерчета, не очаквайте че те ще могат дълго да оцелят в тях, трябва да бъдат пресадени в по-голяма саксия или кашпа. Тъй като ги садите в саксия трябва да използвате подходящата почва за това, примесена с торф и да ги наторявате с подходящите торове за растения отглеждани в саксия, не навън. Не прекалявайте с торенето на подправките – първо защото можете да ги „изгорите“ с прекалено много тор и второ, защото те се използват за храна.

   Осигурете им достатъчно светлина, като и на всички други растения, които отглеждате в къщи. Поливайте ги умерено. Когато подправките се отглеждат в къщи те растат по-бавно и не им е необходима толкова вода, колкото ако бяха в градината ви. Друго важно правило е да ги обирате по-често, защото това ще стимулира израстването на нови клонки и кълнове.

 

При проблеми и нужда изберете фирма за озеленяване «Green World». Озеленяване на двор. Озеленителни фирми. Фирми за озеленяване.

Сподели

Facebook