Озеленяване на градина Green WorldОзеленяване и поддръжка на градини Green World

4 съвета за почистване на градината

     Въпреки че времето все още е подходящо за плаж и излети сред природата, вече е настъпил моментът, в който е добре да помислите за голямото почистване на градината в подготовка за зимния сезон. Тук ще откриете 4 съвета, които е добре да последвате, за да сте сигурни, че студените дни няма да донесат неприятни изненади за любимото ви дворно място.

 

Почистете добре моравата

     Независимо дали сте засадили специална трева или поддържате в изрядно състояние наличната отпреди такава, преди лятото да си е отишло, е необходимо да извършите основно почистване на зелените стръкчета. Съберете нападалите плодове, клонките, първите полетели към земята жълти листа. Изкоренете плевелите и подравнете тревата. Височината й трябва да е максимум 3 см, за да позволите на почвата да диша и да улесните попиването на дъждовната вода.

 

Обърнете внимание и на живия плет

     Няма значение какъв тип са храстите. Те трябва да бъдат добре подравнени с удобни градински ножици преди настъпването на зимата, за да ви се отблагодарят напролет с буен растеж. Подкъсете и клонките на наличните дървета. Така ще постигнете по-добро здраве на овошките след няколко месеца, а и ще намалите вероятността от пречупване на клони от силни ветрове или снеговалежи.

 

Предпазете любимите си растения

     Внесете лесно преносимите саксии на закрито, още преди да е станало нужда от това. Често се случва есента да настъпва с внезапни нощни застудявания, които могат да нанесат сериозни поражения. По-крехките растения, които ще останат навън в кашпи или в земята, покрийте по някакъв начин, създавайки импровизирани парници.

 

Прегледайте наличните инструменти и аксесоари

     Любителите на градинарството знаят, че поддържането на цветята и храстите се извършва с различни инструменти и приспособления. Краят на лятото е идеалното време да прегледате наличния инструментариум и да подмените захабените и счупени вещи, да ремонтирате косачката, да изберете нови гребло, лопата и т.н.

При проблеми и нужда изберете фирма за озеленяване «Green World». Озеленяване София. Озеленяване на градини. Поддръжка на градини цени.

Сподели

Facebook