Озеленяване и поддръжка на градини София Green World

Идеи за озеленяване на двор с есенни цветя

     Много хора погрешно смятат, че с настъпването на есента градината трябва да премине във фаза „сън“. Истината е, че есенните цветя могат да внесат невероятен колорит в градината на фона на характерните за този сезон топли нюанси на жълто и оранжево. Тъй като в България първите снегове падат през втората половина на ноември, имате достатъчно време да почерпите вдъхновение от нашите идеи за озеленяване на двор през този сезон. Ако имате нужда от професионална помощ, не се колебайте да се свържете със специалистите, регистрирани в MaistorPlus.

Кичести хризантеми за характерна есенна визия

     Хризантемите са едни от най-предпочитаните, що се отнася до идеи за озеленяването на двор през септември и октомври. Кошничките с цветовете са прости или кичести, а диаметърът им може да бъде малък като на лайката или едър като цветовете на маргаритата. По-устойчивата разновидност „Поезия“, която има бели цветове, е най-подходяща за използване в цветни лехи. Почвата трябва да е рохка и богата на хранителни вещества, тъй като хризантемите не обичат застояла влага. Друга изключително красива идея за озеленяване на двор е да поставите няколко големи саксии с хризантеми на верандата или пред входната врата.

Цветово разнообразие с приказната астра

     Когато в градината почти не останат цъфтящи видове, едно тревисто растение продължава да радва с красивите си цветове. Непретенциозната есенна красавица, известна като астра или богородичка, изпраща последните топли дни. Можете да избирате между най-различни видове – ниски, високи, обикновени или кичести, а цветовото разнообразие наистина може да ви обърка. Най-хубавото на астрата е, че се отглежда изключително лесно – след като посадите семената, има нужда само от няколко дни с температура около 20 градуса, за да прокара.

Внесете свежо настроение с кореопсис

     Кореопсисът е сред предпочитаните градински многогодишни растения, които могат да се отглежда и в саксия. Не е претенциозен, става кичест и ефектен. Периодите на цъфтеж са различни за отделните видове кореопсис, но основните сортове, които са обагрени в жълто и оранжево, внасят свежест до късна есен, това го прави един добър избор за озеленяване на двора през този сезон.

Розова нежност с ерика

     Размножаването на ериката става чрез семена, резници, отводи и чрез разделяне на храстчето. Семената са дребни и това налага да се засяват, без да се покриват с почва. Поникват обикновено след месец, но чакането определено си заслужава. Европейските видове са зимоустойчиви, не се нападат от болести и вредители и са чудесна идея за озеленяване на двора през есента.

Не подценявайте силата на дръвчетата!

     Да, цветните лехи освен изключително красиви, са и лесни за поддръжка. Това обаче не означава, че трябва да се откажете от кичестите дървесни видове, защото те също имат какво да ви предложат за есенното озеленяване на двора. Витексът е дръвче, което цъфти най-обилно между август и октомври. Достига височина от около три метра, а цветовете му са бледопурпурни, сини, розови или бели.

     Не пропускайте да се възползвате от някоя от нашите идеи за озеленяване на двор с есенни цветя. В случай, че имате нужда от професионален съвет или помощ, винаги може да разчитате на опитните озеленители, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, разгледайте всички изпратени ви оферти и прочетете мненията на предишни клиенти, за да изберете най-подходящия професионалист за вашия проект.

Сподели

Share on facebook
Facebook