nn

Градина на няколко нива

   Градината на няколко нива е добра опция за малките пространства, тъй като използвате и вертикално пространството. Позволява ви да засадите различни растения без това да пречи на останалата част от двора или балкона ви. Можете да си закупите подобна стъпаловидна конструкция или да я създадете сами. В повечето случаи за направата ѝ се използват дървени плоскости.

   Ако идеята за цялостна конструкция от дърво не ви допада, можете да си направите сами подобна от подредени кошници или градински чували, в които да изсипете почвата и да засадите билките.

Кои билки са подходящи за вертикална градина?

   Едно от основните правила, когато избирате растения за вертикална градина, е да посаждате такива с малка коренова система, тъй като тежат по-малко и изискват по-малко почва. Има още няколко неща, които е добре да знаете при избора на билки за този тип градина:

  • Преценете кои растения могат да се комбинират в един съд; например ментата израства много бързо и може да заеме цялото свободно място;
  • Онези от растенията, които са по-влаголюбиви, поставете на последните редове, така когато водата се оттича от горните, те ще получават допълнително течност;
  • Някои билки като босилека например са едногодишни и трябва да бъдат посаждани всяка година;
  • Сред най-често използваните растения за вертикална градина са мента, салвия, риган, лавандула, копър, градински чай и други.

   Ако имате и други идеи, но не сте сигурни как да ги разгърнете, можете да се обърнете към някой от озеленителите, регистрирани на нашия сайт. А ако направите заявка за проект, която е напълно безплатна за вас, можете да сравните различните оферти, които ще получите от кандидатствалите изпълнители и да се спрете на най-подходящата.

При проблеми и нужда изберете фирма за озеленяване «Green World». Озеленяване. Градинари София. Градинарски услуги. Градинарски услуги София. Озеленяване цени. Фирма за озеленяване.

Сподели

Facebook