тт

Видове цветя,които може да отглеждаме на балкона

   Лятото е сезон, през който мнозина от нас обичат да прекарват неделната си закуска или следобедно кафе на терасата. И докато през зимата не се замисляме каква е атмосферата на балкона, тъй като рядко го посещаваме, то през лятото всички полагаме усилия как да направим това местенце по-уютно. Най-лесният и необвързан с много разходи начин е да освежим с балконски цветя. И ако за някои отглеждането на цветя им идва от вътре, то други намират сериозни затруднения и избират такива, които са ефектни и не изискват особени грижи. Вижте нашите 5 предложения за лесни за отглеждане балконски цветя. Ако все още се съмнявате с способностите си, или пък терасата ви има нужда от по-специално озеленяване, можете да се обърнете към нашите специалисти.

Хортензия

   Хибридните сортове хортензия са прекрасни за украса на балкон. Те цъфтят през цялото лято, а височината им (до 1,5 м.) ги прави много подходящи за по-тесни балкони, създавайки оптическа илюзия, че таванът е по-висок. Всяка година може да подменяте почвата и по този начин ще изненадате гостите си с промяна на терасата. Хортензията е едно от онези балконски цветя, които не търпят силните летни слънчеви лъчи. Поливайте я често и осигурете добър дренаж на почвата и ще се радвате дълго на големите й цветове, наподобяващи цветни снежни топки.

Фуксия

   Това екзотично изглеждащо цвете ще придаде неповторима атмосфера на балкона ви. Отглеждането му не е никак трудно, стига да има достатъчно слънце и да може от време на време да се радва на частична сянка. Подобно на хортензията, фуксията обича много влага, съответно можете спокойно да я поливате, само трябва да й осигурите достатъчно дренаж. Фуксията е идеален избор сред балконските цветя, ако нямате много пространство на балкона си. Сложете я във висяща саксия и й се любувайте всеки път, когато погледнете нагоре.

Невен

   Невенът е едно от най-непретенциозните балконски цветя. Посяването е много лесно, а самото растение расте бързо. Невенът обича пряката слънчева светлина. Стига всеки ден да го поливате, ще можете да се радвате на жизнерадостните му цветове от ранна пролет до късна есен. Среща се както в оранжево, така и в жълто. Невенът е подходящ за саксии тип контейнер.

Бегония

   Многогодишната бегония е изключително лесна за отглеждане, поставена на подходящо място и с подходящото количество вода, тя се превръща в предпочитано балконско цвете. Бегонията харесва умерената сянка, което я прави изключително удачна за градски условия, в които слънцето огрява терасата ни в различни часове. Препоръчва се често поливане, защото бегонията предпочита влага. Ако тези неща са на лице и й е осигурен добър дренаж на почвата, ще ви радва с цветовете си от късна пролет до средата на есента. Размерът й достига 60см., а цветната гама преминава през бяло, жълто, цвят праскова, цвят кайсия, червено, розово, цвят мандарина и т.н. Бегониите са перфектните балконски цветя за саксия тип контейнер. Можете да ги сложите както от вътрешната страна на терасата, така и от външната, за да им се радват и другите.

Импатиенс

    Импатиенс е едно изключително нежно и лесно за отглеждане цвете, подходящо за балкона или терасата в горещите летни дни. Познато е също с латинското си наименование „импатиенс“ и в буквален превод означава „нетърпелив“, тъй като има способността бързо да разлиства цветове. Нуждае се от сянка, затова, ако решите да украсите именно с такива цветя, изберете сенчеста тераса. На височина достигат до 35 см. Засадете нагъсто за повече разкош. Можете да смесите и с други цветя, стига да обичат сянка.

   Ако тези балконски цветя ви вдъхновяват, но искате нещо по-необикновено, винаги можете да се свържете със нас.  Пуснете заявка с идеен ваш проект и очаквайте оферти към вас, които да сравните и да изберете най-добрата. Разгледайте профилите на специалистите, техните реализирани проекти, оставени оценки за извършената работа и изберете този, който ви се струва най-оптимален за вашите нужди.

При проблеми и нужда изберете фирма за озеленяване «Green World». Озеленяване София. Озеленяване на градини. Поддръжка на градини цени.

Сподели

Facebook